Frankrike
Österrike
Italien
Skidweekend
Den lilla landet Andorra är det högsta och största området för skidåkning i Pyrenéerna. Det finns två stora skidområden som tillsammans har 187 pister med en samlad längd på 300 km, där 1460 snökanoner ser till att det är möjligt att åka skidor hela säson
Bulgarien har många bra skidorter. Gemensamt för dem alla är den låga prisnivån som kännetecknar de flesta östeuropeiska länderna.
Svenskarna har på senare år upptäckt Finland som vintersemesterland, speciellt Lappland. Säsongen är mycket lång i Finland, den börjar i november och man kan åka skidor helt till slutet av maj i Lappland p.g.a. stora snöanläggningar.
De flesta franska skidområden är placerade i den sydöstra delen av Frankrike mot gränsen till Schweiz och Italien. De mest kända områdena är Tignes, Val Thorens, Avoriaz, Val d´Isere och Alpe d´Huez.
När man hör Georgien är skidåkning inte det första man tänker på. Men Georgien har faktiskt en hel del skidåkning och är ofta mycket billigare än Österrike, Frankrike och de andra stora skidländerna
På Grönland är det möjligt att åka skidor året runt men pga. den hårda väderleken går säsongen oftast från april. Det finns möjlighet för att åka längdskidor men man kan också åka heliskiing eller åka skidor på glaciärtoppen 2,5 mil från staden Maniitsoq.
Italien är mest känd för skidorter som Canazei, Sestriére och Livigno belägna i Dolomitterna. Italiens styrka är att de har relativt låga priser, men där utbyggnaden av liftsystem kan halta efter lite.
Japan är världens puder-paradis. Den kalla luften som blåser in från Sibirien och över Det Japanska Havet ger ett årligt snöfall på upp till 18 meter på några destinationer, samt konstanta temperaturer på -5 till -15 grader i januari och februari.
Det är ännu ganska få från Skandinavien som reser över Atlanten för att åka skidor, men många svenska skidresearrangörer anordnar resor till olika skidorter i Kanada.
Makedonien ligger inte högst upp på listorna över svenskarnas populäraste skiddestinationer. Det finns flera anledningar till detta, men det beror främst på avståndet och det faktum att det finns många bra skidområden på kortare avstånd. Ändå finns det sv
Många svenskar åker till Norge varje år för att åka skidor. Det er typiskt folk som kör i egen bil men det finns också researrangörer som arrangerar turer till Norge. De mest kända skidområdena i Norge är Trysil och inte minst Lillehammer.
Polen är en av de mest populära östeuropeiska skiddestinationerna och det beror nog på det ganska korta avståndet med färjan till Polen från Sverige. De områden som man oftast reser till i Polen är Karpacz och Zarkopane.
Skidsemester i Ryssland är inte något som många har provat. Ändå är det en av de snabbast växande industrierna i Ryssland, särskilt efter vinter-OS 2014 i Sochi.
Schweiz är inte ett lika välkänt resemål för de svenska skidturisterna som till exempel Frankrike är, men det beror nog också på de skyhöga priserna. Det finns ca. 150 skidområden, varav svenska resebyråer arrangerar resor till några av dem.
Slovakien är ett förhållandevis okänt land för svenskarna när man börjar prata om skidsemester. Det är dock otroligt billigt, en cola koster inte mer än 5 kr.
I Slovenien har vintersport utövats genom generationer. Och varje år hålls det flera internationella tävlingar i bl.a. Kranjska Gora. Slovenien är, som de andra öststeuropeiska skidområdena kända för låga prisnivåer.
Spanien byder på trods af den sydlige beliggenhed, på flere interessante skiområder. Fra Picos de Europa i nord til Sierra Nevada i Andalusien. Skicentrene er af god kvalitet og der er masser af aktiviteter ud over skiløbet.
Många svenskar väljer våra egna skidorter när det är dags för vintersemester. De mest kända områdena är Åre, Idre samt de många områdena omkring Sälen.
Tjeckien har efterhand blivit ett populärt resemål de senaste åren. Det beror nog på att man här har en låg prisnivå.
De skidorter som finns i Tyskland, är placerade i den del av Alperna som gränsar till Österrike. De mest kända områden är Garmisch Parten- kirchen och Oberstdorf.
När Ukraina dyker upp i media handlar ämnet sällan om skidåkning. Icke desto mindre är det Karpaterna som är den stora bergskedja i det västliga och fredliga Ukraina och en utmärkt skiddestination.
De amerikanska skidområdena är mest kända för den fantastiska snön. Den mycket torra luften gör snön lätt och luftig, vilket betyder perfekta off-pistförhållanden. Det finns många skidområden i USA, de mest kända områdena ligger i Utah.
Uzbekistan är känd för de fantastiska möjligheterna för heliskiing men snowboardmöjligheterna i bergsområdena kring flygplatsen i Tashkent är också värda att nämna.
Österrike är ett väldigt populärt resemål och tusentals svenskar reser hit varje vinter. Österrike är mest känd för stora skidorter som St. Anton, Badgastein, Ischgl, Saalbach, Wagrain, Sölden och Zillertal. Skidorterna är placerade i centrala och västra