Om du gärna vill åka offpist så är det viktigt att ha koll på säkerheten, och det kan en guide hjälpa dig med - och så får du även tips om den bästa snön och de roligaste rutterna.
Läs mer
Början på en skidsemester betyder: Fullknökad bil, unkna skidpjäxor på baksätet mellan barnen, äggmackor - som inte är så delikata klockan två på natten på en rastplats. Men behöver det vara så?
Läs mer
Vi befinner oss i mitten av november och två snöstormar har precis välsignat flera orter i Alperna med över en meter snö. Här kan du se var i Alperna du kan åka skidor i november!
Läs mer
När skidsäsongen är slut går livet i skidorterna vidare. Liftar och infrastruktur görs redo för vintern som kommer och dessutom har många turister fått upp ögonen för sommar i bergen.
Läs mer
När man drar söderut på solsemester så är solkräm ofta överst på packlistan, men däremot kan det vara lätt att glömma solkrämen när man väl packar till skidsemestern – men det är ett stort misstag!
Läs mer
Man skulle kunna tro att det kan vara svårt att komma upp på skidorna igen om man har haft en längre paus från skidåkningen, på grund av små barn eller för mycket jobb. Men så är inte fallet.
Läs mer
Skidunderställ som stinker, ömma muskler och ledvärk, pjäxor som irriterar etc. Vi har alla upplevt det. Det är typiska småproblem som alltid uppstår på skidsemestern. Ta det lugnt, vi har förslag på
Läs mer
Ju längre söderut någon bor, desto större är fördomarna om hur bra personen i fråga är på att åka
skidor. Stockholmare, och framförallt skåningar, häcklas av norrlänningarna för deras bristande
förm
Läs mer
Barn är en gudagåva – små kopior av oss själva, bara med mindre förbehåll, kortare ben och en mycket mindre blåsa. Ja, de är på alla sätt fantastiska och helt omöjliga att ha med sig på skidsemester,
Läs mer
Dåligt väder, vad är det? Det är helt klart din egen motivation till skidåkningen som definierar om vädret är bra eller dåligt. Men här är receptet på en mysig dag utan skidor på fötterna!
Läs mer